Πολίτες,
Στις 21 Μαΐου 2019 έγινε η συνάντηση πολιτών στο θεατράκι στην ακτή της πόλης μας.

Η αυθόρμητη προσέλευση πολιτών στην συνάντησή μας ήταν μαζική, γεγονός ελπιδοφόρο για τη συνέχεια του αγώνα και των προσπαθειών μας, παρά τους εκφοβισμούς και τις διαψεύσεις που όψιμα προσπάθησε να προβάλλει ο Δήμαρχος της πόλης μας. Θα περιμέναμε, ως εντολοδόχος μας και αφού προκλήθηκε, να έρθει να μας εξηγήσει τι συμβαίνει στην Μαρίνα και να κριθεί για τις πράξεις και συμφωνίες του με το ΤΑΙΠΕΔ.


Στην συνάντησή μας αυτή ήρθαν και συμμετείχαν:
 • Πολίτες του Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου και Ελληνικού
 • Η υποψήφια Περιφερειάρχης κ. Μαριάνα Τσίχλη
 • Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι: κ. Θ. Ορφανός, ο κ. Τσαμίτας, κα Κ. Καμαρινού
 • Υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι
 • Η π. υπουργός κα. Ν. Βαλαβάνη και
 • Ο πρόεδρος της κοιν.Σ. Επ των επαγγελματικών σκαφών της Μαρίνας Αλίμου κ. Π. Λουτριώτης και
 • Δημοσιογράφοι.

Ειδικότερα:
 1. Εμείς, οι πολίτες παρουσιάσαμε το θεσμικό καθεστώς όπως είναι γνωστό και το χρονοδιάγραμμα της εν εξελίξει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Μαρίνας και δόμησής της με περίπου 19.000 τμ., Σ.Δ. = 0,4, ελικοδρόμιο με πύργο ελέγχου, δυνατότητα υδατοδρομίου κ.α.
 2. Με επιχειρήματα και στοιχεία αποδομήσαμε πλήρως το κείμενο που κυκλοφόρησε ο κ. Δήμαρχος.
 3. Ενημερώσαμε για τις απειλές που εκστομίζονται από το κ. Δήμαρχο.
 4. Πληροφορήσαμε για τις ενέργειες που έχουμε κάνει έως τώρα.
 5. Η κ. Μαριάνα Τσίχλη τάχθηκε κατά όλων των ιδιωτικοποιήσεων στο παράκτιο μέτωπο, είτε αφορούν τη Μαρίνα, είτε το Ελληνικό κ.α. και αντέταξε ως λύση να μείνουν δημόσιοι χώροι αναβαθμισμένοι για τους πολίτες.
 6. Η πρώην κ. Υπουργός μας είπε ότι η Μαρίνα και η ΕΤΑΔ στην οποία ανήκει είχε το 2015 έσοδα 80 εκ. € και ότι με μόλις 3 εκ. € η μαρίνα θα μπορούσε να ήταν πλήρως λειτουργική. Η δόμηση που μας επιβάλλεται είναι ένα επιπλέον δώρο που δίνεται στους «επενδυτές».
 7. Ο κ. Ορφανός υπερασπίστηκε της πολιτικής του ως Δήμαρχος έως το 2014 και είναι σύμφωνος σε μια ήπια ανάπτυξη της Μαρίνας με δόμηση έως 9.000 τμ και Σ.Δ. μικρό.
 8. Ο κ. Τσαμίτας είπε ότι θα φέρει στο επόμενο Δ.Σ. πρόταση για δημοψήφισμα σχετικά με το θέμα αυτό, χωρίς όμως να μας πει για την θέση του επ’ αυτού ή εκείνη που θα λάβει η παράταξη του.
 9. Η λαϊκή συσπείρωση είπε ότι τέτοια παρόμοια σχέδια προωθούνται σε βάρος των πολιτών σε όλο το παράκτιο μέτωπο, από τον Πειραιά έως και το Σούνιο. Τάσσονται με τους πολίτες στον αγώνα ενάντια στα σχέδια αυτά.
 10. Ο Πρόεδρος των επαγγελματικών σκαφών (περίπου 2000) δήλωσε ότι η Μαρίνα Αλίμου είναι μια από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου και καλύπτει το 50 % του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα. Ότι το σχέδιο αυτό τους καταστρέφει πλήρως και θα ισοπεδώσει και πολλούς άλλους επαγγελματίες και μαγαζιά της πόλης του Αλίμου οι οποίοι ζουν από τη Μαρίνα. Η ίδια η Μαρίνα θα υποβαθμιστεί, διότι αυτή η δόμηση που επιβάλλεται από το σχέδιο είναι καταστροφική για τον θαλάσσιο τουρισμό. Αντιθέτως, ανέφερε ότι η Μαρίνα για να λειτουργήσει χρειάζεται μόνο κάποιες απαραίτητες υποδομές (καθαριότητα, φύλαξη, ιατρείο κ.α.), οι οποίες όμως δεν δικαιολογούν σε καμιά περίπτωση τόση δόμηση. Δήλωσε ότι θέλουν μια Μαρίνα ανοιχτή στην πόλη και του κατοίκους της με πολύ πράσινο ώστε να είναι πιο ελκυστική στους τουρίστες και κατοίκους.

Τέλος, ορίσαμε καινούργια συνάντησή την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 στις 7.00 μμ στον ίδιο χώρο για να καθορίσουμε τους τρόπους αντίστασης- εναντίωσής μας στα σχέδια για τη μαρίνα Αλίμου καθώς και να καθορίσουμε τα νομικά, κινηματικά και επικοινωνιακά μας εργαλεία ώστε να πετύχουμε την ακύρωση των απαράδεκτων αυτών σχεδίων για τη Μαρίνα που υποβαθμίζουν τις ζωές μας.